Vervoer

  • Veel  mensen met een beperking maken gebruik van het gewone openbare vervoer of eigen auto om bij een sportaccommodatie te komen. Sommigen zijn afhankelijk van anderen en vragen een familielid of iemand uit de buurt om te halen/ brengen.  In bepaalde gevallen is ook individueel of groepsvervoer mogelijk (via het Wmo-loket).

    De gemeente Beek neemt deel aan de Vervoersregeling gehandicapten van het Huis voor de Sport. Dit betekent dat sportverenigingen een vergoeding kunnen krijgen voor deelnemers van buiten de gemeente.

    De organisatie MEE biedt hulp bij het zelfstandig leren reizen voor mensen met een beperking. Kijk voor meer informatie op www.mee.nl

    De wensbus biedt vervoer aan voor inwoners van gemeente Beek op werkdagen van 08.30 tot 18.00 uur. Reizigers moeten wel zelfstandig het busje in en uit kunnen stappen. Het meenemen van een rollator is geen probleem. Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen. De Wensbus kan u vervoeren naar elk gewenst adres binnen de gemeente Beek, dus ook station Beek-Elsloo alsook station Spaubeek. Daarnaast zijn ook enkele adressen buiten de gemeente Beek als eindbestemming mogelijk, namelijk: centrum Geleen, Zorgcentrum St. Jans en St. Odilia, ziekenhuis Geleen, Aelserhof in Elsloo, station Sittard en Adelante Hoensbroek. Meer informatie is terug te vinden op www.wensbusbeek.nl.

© gemeente Beek
COLOFON