Ondersteuning talenten

 • Sporttalenten

  Voor (potentiĆ«le) talenten onder de sporters met een beperking zijn diverse mogelijkheden. Afhankelijk van de specifieke wensen wordt per talent bekeken welke ondersteuning mogelijk is. Hierbij wordt o.a. samengewerkt met het Topsport LimburgAdelante, fysiotherapeuten in Beek en Orbis Sport.

  Topsport Limburg

  Topsport Limburg zorgt binnen Sportzone Limburg voor het ondersteunen en certificeren van de nationale en regionale trainingscentra. Verder biedt zij met haar Topsport Academie een topsportvriendelijke omgeving, waarin de sporter zich volledig kan focussen op zijn prestaties. De behaalde sportieve prestaties en de daaraan gekoppelde topsportstatus bepalen de wijze van begeleiding en van welke faciliteiten gebruik kan worden gemaakt. Topsport Limburg begeleidt op deze wijze ruim 1200 Limburgse topsporters en talenten.
  De Topsport Academie Limburg maakt deel uit van het landelijke NOC*NSF Olympisch Netwerk. Hierdoor kunnen sporters zich ook bedienen van landelijke faciliteiten die passen bij hun sportieve idealen. Tevens zijn er internationale samenwerkingsverbanden, zodat Limburgse sporters zich kunnen ontwikkelen tot topsporter op wereldniveau.
  Met I Go for Gold heeft Topsport Limburg een programma ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 5 tot 14 jaar die de ambitie hebben om via sport het beste uit zichzelf te halen.

  Paralympische sporten

  Zoek de sport die bij jou past! Iedere persoon is uniek en beschikt over bijzondere vaardigheden. Dit is zeker ook het geval bij mensen met een fysieke handicap. De meer dan twintig verschillende paralympische sporten bieden volop mogelijkheden voor mensen met uiteenlopende fysieke mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat mensen met groeistoornissen, slechtziendheid en hersenbeschadigingen tijdens de Paralympische Spelen van de partij zijn?
  Om plezier te hebben en succesvol te zijn in een paralympische sport is het belangrijk dat je een sport beoefent die het beste past bij je fysieke mogelijkheden en je interesses. Kijk op de site van NOC*NSF voor meer informatie. 

  Meer weten?

  www.topsportlimburg.nl
  Kijk hier naar een filmpje over diverse gehandicapte sporters.

© gemeente Beek
COLOFON