Speciaal aanbod


 • Jeugd

  Voor de jeugd uit het Speciaal Onderwijs heeft De Haamen twee speciale activiteiten: Choice 4 sport en Sportmix. Kijk hiernaast in het menu voor meer info. 

  Ouderen

  Er zijn diverse beweegprogramma's voor ouderen. Kijk hiernaast in het menu voor meer info over Beweeg mee!, buitenfitness en valpreventie. Via Gezellig & Actief kan een oudere individuele begeleiding en beweegadvies krijgen.

  In zwembad De Haamen zijn speciale zwemgroepen voor ouderen of mensen met een chronische ziekte of andere beperking.
  Daarnaast worden in Beek veel beweegactiviteiten door ouderen- en vrouwenverenigingen georganiseerd. Dit zijn met name gym-, of sport- en spel activiteiten. Maar ook Tai chi, yoga, koersbal of Country Line Dance behoren tot de mogelijkheden.

  Steeds meer verenigingen bieden activiteiten voor vitale ouderen aan. Soms kunnen de ouderen gewoon meedoen met het recreatieve aanbod (zoals volleybal en tennis) maar ook zijn er speciale activiteiten en tijdstippen waar ouderen terecht kunnen om te bewegen (zoals bijvoorbeeld het 60+ tafeltennis).

  Deze sport- en beweegmogelijkheden voor mensen vanaf 55 jaar zijn vermeld in een boekje. Bekijk hier de digitale versie van het sport en beweegaanbod voor personen van 55 jaar en ouder.

  Mensen met een beperking

  Voor mensen met een beperking is sporten heel belangrijk. Je wordt er niet alleen fitter en sterker van, maar het helpt ook het gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten.
  In en rond Beek zijn de volgende sportmogelijkheden bij een vereniging voor mensen met een beperking.

  Bekijk hier de digitale versie van het boekje Aangepast Bewegen

  Ieder jaar vindt in De Haamen een Sportintegratiedag (pdf, 254 KB) plaats waar mensen met een beperking 8 verschillende sporten kunnen uitproberen waaronder karate, handbal, softbal en handboogschieten.

© gemeente Beek
COLOFON