FAQ - Hoe kunnen wij u helpen?

U kunt ook door onderstaande categorieën browsen om te vinden wat u zoekt.

Ja, we zijn verplicht om per activiteit bezoekers te laten aan te melden cq. registreren. Dit om een eventueel contactonderzoek door de GGD te vergemakkelijken. Bovendien hanteren wij een maximale groepsgrootte per activiteit om o.a. de aantal voor kleedruimtes te reguleren. Aanmelden kan hier makkelijk en snel.

Vanaf maandag 25 mei zullen wij weer gefaseerd en met een aangepaste programmering opengaan. Klik hier voor het alternatieve programma.

Om de veiligheid en de landelijke richtlijnen van het RIVM te kunnen garanderen voor onze bezoekers zullen wij gefaseerd opengaan met een aangepaste programmering. Dit betekent dat we de volgende activiteiten aangepast zullen aanbieden:

Klik hier voor het alternatieve programma met de bijbehorende tijden.

Onze zwemactiviteiten zijn toegankelijk voor mensen boven de 18+ jaar. Met uitzondering voor de ABC-zwemlessen uiteraard.

Wij vragen mensen met een beperking om nog even geduld te hebben. Wij vinden het in het kader van de richtlijnen nog niet verantwoord. Bovendien kunnen wij daarom de veiligheid voor deze doelgroep niet 100% garanderen.

Tevens adviseren wij de zogenaamde risicogroepen om vooralsnog niet te komen zwemmen. Meer informatie over de risicogroepen is hier terug te vinden.

Wij hanteren per activiteit een maximale groepsgrootte. Bovendien is vooraf aanmelden verplicht.

 • Aquasportief: 20 personen
 • Fit & Vitaal: 20 personen
 • Banen zwemmen: 12 personen
 • Zwemlessen: geen max. in verband met vaste groepjes.
 • Sport & Spel: 20 personen
 • Sportief Wandelen: 20 personen

Wij nemen diverse hygiëne- en veiligheidsmaatregelen, ook in het kader van de verbouwing die plaats vindt. Alle maatregelen zijn terug te vinden in het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’.

Hier een korte opsomming van onze belangrijkste maatregelen:

 • Er gelden algemene hygiëne- en veiligheidsregels voor alle bezoekers en medewerkers.
 • Er is een alternatieve routing die dusdanig bepaald is dat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen maar waarbij de 1,5 meter afstand wél gewaarborgd kan blijven.
 • Vooraf aanmelden voor één of meerdere activiteiten is verplicht.
 • Per activiteit houden we ons aan een maximale groepsgrootte.
 • Het is uitsluitend toegestaan om de kleedcabines met max. 1 persoon te gebruiken. En de grote gemeenschappelijke lokalen is het toegestaan met max. 2 personen. Deze lokalen worden zichtbaar ingedeeld in twee vakken.
 • Het is niet toegestaan om de kleren en schoenen in de cabines neer te leggen. De klanten nemen de spullen mee in de badinrichting en worden geplaatst in de daarvoor bestemde vakken.
 • Het is verplicht om in de badinrichting overschoenen of slippers te dragen.
 • Er zijn slechts twee toiletten (man en vrouw) geopend in de badinrichting.
 • Overige ruimtes, toiletten en/of lokalen zijn tijdelijk afgesloten.
 • De douches en föhns mogen (nog) niet gebruikt worden i.v.m. verbouwing.
 • Na de activiteit dient men zo snel mogelijk de accommodatie te verlaten.
 • Conform de Richtlijn ‘Veilig Zwemmen in Coronatijd Hygiëne en Desinfectie van Badinrichtingen’ wordt het chloor verhoogd om de desinfectiekracht van het badwater te verhogen.

Ja, dat kan. In verband met de verbouwing hebben we een tijdelijke kassa ingericht. We vragen je wel om dit zoveel mogelijk met pin/contactloos te doen.

 

Bezoekers krijgen ter plekke een kleedcabine of -lokaal toegewezen waar men voor en na de activiteit zich kan omkleden.

In principe is het weer toegestaan om te douchen voor of na een activiteit. Bij ons is dit voorlopig niet mogelijk, aangezien door de verbouwing onze CV niet werkt en er dus geen warm water is. Bovendien dienen we na de oplevering nog een legionellapreventie uit te voeren. Zwemmers wordt gevraagd om thuis voor en/of na het zwembadbezoek te douchen.

Ook het gebruik van de föhns is niet mogelijk.

Toiletbezoek in badinrichting dient tot een minimum beperkt te worden. In het zwembad zijn slechts twee toiletten geopend (man en vrouw). Toiletten worden na elke activiteit schoongemaakt en gedesinfecteerd .

Zowel de horeca- als de binnensportfaciliteiten (gymzalen en sporthallen) zijn en blijven gesloten, vooralsnog tot 1 september. Net als alle andere ruimtes welke niet noodzakelijk zijn tijdens de zwemactiviteiten.

Met inachtneming van de betreffende bepalingen/handvatten uit het protocol is zwemwater in zwembaden veilig om in te zwemmen. Bron: https://water-vrij.nl/veelgestelde-vragen/#1589207808328-2f83f6ea-b12a

Wij hebben alle protocollen, richtlijnen en maatregelen zo goed als mogelijk toegepast. Conform de Richtlijn ‘Veilig Zwemmen in Coronatijd Hygiëne en Desinfectie van Badinrichtingen’ wordt de chloor verhoogd om de desinfectiekracht van het badwater te verhogen. Hiermee wordt het virus in het water sneller gedood. Er is echter nog weinig (wetenschappelijk) bekend over het virus en zwemwater. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar het artikel van de Zwembranche

Het landelijke protocol - opgesteld door de zwembadbranche - is hier terug te vinden.

In noodgevallen zullen wij uiteraard Eerste Hulp bieden. Wij houden ons daarbij aan het protocol van het Rode Kruis voor onze hulpverlening en de adviezen van de Nederlands Reanimatie Raad (NNR).

Voor de basale reanimatie (BLS) geldt dat het advies is deze weer uit te voeren volgens de normale richtlijn inclusief beademen. Dat betekent dat wij bij een eventuele reanimatie gewoon mond-op-mond beademing uitvoeren.

De richtlijnen voor het zwembadpersoneel zijn duidelijk omschreven in het protocol “Verantwoord Zwemmen”. Hier volgt de opsomming voor de geldende richtlijnen.

De richtlijnen voor jou als bezoeker zijn duidelijk omschreven in het protocol “Verantwoord Zwemmen”. Hier volgt de opsomming voor de geldende richtlijnen.

Het coronavirus is onder ons, daar kunnen we niet om heen. Er blijft een risico als je elkaar opzoekt, echter is dit risico, volgens het RIVM beheersbaar. Bron: https://water-vrij.nl/veelgestelde-vragen/#1589198878918-939026d9-9251

Wij hebben alle protocollen, richtlijnen en maatregelen zo goed als mogelijk toegepast. Conform de Richtlijn ‘Veilig Zwemmen in Coronatijd Hygiëne en Desinfectie van Badinrichtingen’ wordt het chloor verhoogd om de desinfectiekracht van het badwater te verhogen. Hiermee wordt het virus in het water sneller gedood. Er is echter nog weinig (wetenschappelijk) bekend over het virus en zwemwater. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar het artikel van de Zwembranche.

Nee. Voor alle abonnementen (en klantenkaarten) geldt dat wij deze blokkeren, totdat we starten met onze reguliere openingstijden en programmering. Dat geldt voor alle activiteiten. Indien je dus geen lessen of zwemactiviteiten volgt, zullen er geen tegoeden van je klantenkaart af worden gehaald.

Je hoeft hier ook niets voor te doen. 

Voor alle abonnementen (en klantenkaarten) geldt dat wij deze blokkeren, totdat we starten met onze reguliere openingstijden en programmering. Dat geldt voor alle activiteiten. Indien je dus geen lessen of zwemactiviteiten volgt, zullen er geen tegoeden van je klantenkaart af worden gehaald. Je hoeft hier ook niets voor te doen.

Echter wanneer je bent aangemeld en komt zwemmen dan word je pas tijdelijk gedeblokkeerd, en uw les/knip van de klantenkaart afgeboekt. Vervolgens wordt je klantenkaart weer geblokkeerd. Dit wordt telkens herhaald als u komt zwemmen of deelneemt aan één van onze activiteiten.

Voor alle activiteiten gelden de reguliere tarieven.

  Losse les Knipkaart (10 lessen)
Aquasportief € 6,35 € 57,15
Banenzwemmen  € 3,60 € 32,40
Zwemlessen € 9,40 € 76,00
Sport & Spel € 3,90 € 35,00
Sportief Wandelen € 3,90 € 35,00

Bent u nieuw als klant? Dan zijn de eenmalige kosten voor een klantenkaart €2,00

Het is uitsluitend mogelijk om te betalen middels pin.

De Sport & Spel beweeglessen worden zoveel mogelijk op de reguliere manier uitgevoerd. De lessen vinden plaats op het middenterein van AV Caesar in plaats van in de sporthal. Hieronder volgen een aantal aangepaste maatregelen. 

 • Vooraf aanmelden is verplicht; zonder aanmelding wordt er geen toegang verleend.
 • Max. aantal deelnemers is 20 per les.
 • Min. aantal deelnemers is 4 per les.
 • Bij te weinig inschrijvingen vervalt de les. Indien dit van toepassing is, wordt u door ons tijdig geïnformeerd.
 • Bij aankomst heeft de klant de sportkleding al aan onder de gewone kleding. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van kleedlokalen.
 • De beweegactiviteit wordt buiten (middenterrein AV Caesar) uitgevoerd door een bevoegde lesgever.
 • Bij aanvang van de lessen komen de deelnemers één voor één betalen aan de kassa.
 • De routing is dusdanig bepaald dat klanten elkaar zo min mogelijk kruisen maar waarbij de 1,5 meter afstand wél gewaarborgd kan blijven.
 • Het is niet mogelijk om gebruik te maken van de douches en toiletten tijdens de buitenactiviteit(en).
 • Na afloop van de les wordt iedereen verzocht de buitenaccommodatie zo snel mogelijk te verlaten.

Op dinsdag 26 mei kunnen we starten met de zwemlessen voor het groepje 4 (pinquin), B-diploma en C-diploma. De ABC zwemlessen proberen wij zoveel mogelijk op de reguliere manier uit te voeren. Echter door de diverse richtlijnen en protcollen is dat niet voor alle groepen mogelijk.

Klik hier voor alle informatie over de zwemlessen.

Zowel het aquajoggen als aquarobics worden zoveel mogelijk op de reguliere manier uitgevoerd. Hieronder volgen een aantal aangepaste maatregelen. 

 • Vooraf aanmelden is verplicht; zonder aanmelding wordt er geen toegang verleend.
 • Max. aantal deelnemers is 20 per les.
 • Min. aantal deelnemers is 4 per les.
 • Bij te weinig inschrijvingen vervalt de les. Indien dit van toepassing is, wordt u door ons tijdig geïnformeerd.
 • De verplichte looproute dient gevolgd te worden. Hierbij dient de 1,5 meter richtlijn in acht te worden genomen. De route van aankomst en vertrek is goed zichtbaar.
 • De routing is dusdanig bepaald dat klanten elkaar zo min mogelijk kruisen maar waarbij de 1,5 meter afstand wél gewaarborgd kan blijven.
 • Het gebruik van overschoenen en/of slippers is verplicht in de badinrichting. Overschoenen worden kosteloos beschikbaar gesteld;
 • De klant kleedt zich aan/uit in de toegewezen kleedcabines en legt zijn of jaar spullen neer in het toegewezen vak in de badinrichting.
 • De instructeur geeft de les vanaf de kant.
 • Elke deelnemer krijgt een plek in het water toegewezen waarin hij/zij zich kan bewegen met 1,5 meter afstand van andere deelnemers.
 • Het is niet toegestaan om gebruik te maken van de douches.
 • Na afloop van de les wordt iedereen verzocht de accommodatie zo snel mogelijk te verlaten.

Helaas kunnen wij het recreatief zwemmen niet aanbieden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het banenzwemmen aan te bieden. Om zoveel mogelijk bezoekers in de gelegenheid te stellen bieden wij het banenzwemmen op veel momenten aan. Bovendien bieden wij het het banenzwemmen maximaal een half uur aan in plaats van een heel uur. Hieronder volgen een aantal aangepaste maatregelen. 

 • Vooraf aanmelden is verplicht; zonder aanmelding wordt er geen toegang verleend.
 • Elke klant mag maximaal één blok van een half uur reserveren/aanmelden.
 • Het banen zwemmen is verdeeld in 3 momenten van max. 30 minuten. 
 • Max. aantal deelnemers 12 per les (30 minuten).
 • De verplichte looproute dient gevolgd te worden. Hierbij dient de 1,5 meter richtlijn in acht te worden genomen. De route van aankomst en vertrek is goed zichtbaar.
 • De routing is dusdanig bepaald dat klanten elkaar zo min mogelijk kruisen maar waarbij de 1,5 meter afstand wél gewaarborgd kan blijven.
 • De klant kleedt zich aan/uit in de toegewezen kleedcabines en legt zijn of jaar spullen neer in het toegewezen vak in de badinrichting.
 • Het gebruik van overschoenen en/of slippers is verplicht in de badinrichting. Overschoenen worden kosteloos beschikbaar gesteld;
 • Elke deelnemer krijgt een eigen baan toegewezen.
 • De toezichthouder houdt toezicht conform het toezichtplan.
 • Het is niet toegestaan om gebruik te maken van de douches.
 • Na afloop van de les wordt iedereen verzocht de accommodatie zo snel mogelijk te verlaten.

Fit & Vitaal

Fit & Vitaal wordt zoveel mogelijk op de reguliere manier uitgevoerd. Echter is het niet mogelijk om voor of na de les nog vrij te zwemmen in verband met de handhaving van de 1,5 meter les. Houdt er echter ook rekening mee dat voor het Fit & Vitaal een aantal aangepaste maatregelen gelden.  

 • Vooraf aanmelden is verplicht; zonder aanmelding wordt er geen toegang verleend.
 • Max. aantal deelnemers is 20 per les.
 • Min. aantal deelnemers is 4 per les.
 • Bij te weinig inschrijvingen vervalt de les. Indien dit van toepassing is, wordt u door ons tijdig geïnformeerd.
 • De verplichte looproute dient gevolgd te worden. Hierbij dient de 1,5 meter richtlijn in acht te worden genomen. De route van aankomst en vertrek is goed zichtbaar.
 • De routing is dusdanig bepaald dat klanten elkaar zo min mogelijk kruisen maar waarbij de 1,5 meter afstand wél gewaarborgd kan blijven.
 • Het gebruik van overschoenen en/of slippers is verplicht in de badinrichting. Overschoenen worden kosteloos beschikbaar gesteld;
 • De klant kleedt zich aan/uit in de toegewezen kleedcabines en legt zijn of jaar spullen neer in het toegewezen vak in de badinrichting.
 • De instructeur geeft de les vanaf de kant.
 • Het is tijdelijk niet toegestaan om vooraf of na de les vrij te zwemmen.
 • Het is niet toegestaan om gebruik te maken van de douches.
 • Na afloop van de les wordt iedereen verzocht de accommodatie zo snel mogelijk te verlaten.

De aciviteiten van het Sportief Wandelen worden zoveel mogelijk op de reguliere manier uitgevoerd. De lessen vinden zoals gewoonlijk lekker in de buitenlucht plaats. Hieronder volgen een aantal aangepaste maatregelen. 

 • Vooraf aanmelden is verplicht; zonder aanmelding wordt er geen toegang verleend.
 • Max. aantal deelnemers is 20 per les.
 • Min. aantal deelnemers is 4 per les.
 • Bij te weinig inschrijvingen vervalt de les. Indien dit van toepassing is, wordt u door ons tijdig geïnformeerd.
 • Het is niet mogelijk om gebruik te maken van kleedlokalen.
 • De beweegactiviteit wordt buiten uitgevoerd door een bevoegde instructeur van Walking Limburg.
 • Bij aanvang van de lessen komen de deelnemers één voor één betalen aan de kassa.
 • De routing is dusdanig bepaald dat klanten elkaar zo min mogelijk kruisen maar waarbij de 1,5 meter afstand wél gewaarborgd kan blijven.
 • Het is niet mogelijk om gebruik te maken van de douches en toiletten bij of tijdens de buitenactiviteit(en).
 • Na afloop van de les wordt iedereen verzocht de buitenaccommodatie zo snel mogelijk te verlaten.