Scouting en buiten spelen

  • In Beek worden Scouting-activiteiten georganiseerd door Scouting St. Martinus en in Spaubeek door Scouting de Windroos
    Scouting Limburg wil ervoor zorgen dat kinderen met een beperking de kans krijgen om mee te doen bij Scouting. Het steunpunt van Scouting Limburg geeft de benodigde ondersteuning hiervoor.

    Scouting voor kinderen met en zonder beperking

    Bij scouting kan het kind een gevoel van meerwaarde mee krijgen. Of het kind in een reguliere groep meedraait of een BE-groep (Bijzondere Eisen). De meeste kinderen ontplooien hun talenten die zij van zichzelf nog niet eerder kenden. We proberen bij scouting niet naar de beperking te kijken maar naar de mogelijkheden van het kind en deze te integreren in het scoutingspel. Verhoogde zelfredzaamheid, zelfstandigheid en heel veel zelfvertrouwen zijn punten die ouders en leiding waarnemen nadat het kind enig tijd heeft mee gedraaid bij Scouting. Niet te vergeten het sociale aspect binnen scouting. Kinderen met sociale handicaps zoals autisme leren zo op vroege leeftijd door integratie, de verborgen regels van sociale interacties.
    Kijk voor een overzicht van BE-groepen in Limburg bij 'Scouts met een beperking' op de website van Scouting Limburg.

    Speeltuin

    Beek heeft een gratis speeltuin ("De Kabouter") die toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Dagelijks geopend tussen 10.00 en 18.00/ 19.00 uur.

    Het adres is Burgemeester Eussenlaan 43 in Spaubeek (invalidentoilet aanwezig).
    Kijk hier voor interessante sites over spelen en speeltuinen.

    Gratis bewegen

    “Gratis Bewegen” kan in Nederland altijd en overal. Klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of naar school fietsen. Het is belangrijk voor je gezondheid dat je 60 minuten per dag beweegt.

    Kijk voor beweegtips, buitenspeelplekken en meer op www.gratisbewegen.nl

© gemeente Beek
COLOFON