Uitgebreide informatie accommodaties

Bewegen, beleven en ontmoeten staan centraal op en rondom Sportlandgoed De Haamen. Het sportlandgoed beschikt over verschillende (aangepaste) accommodaties, hulpmiddelen, een breed beweegaanbod en professionele begeleiding volledig geïntegreerd in het totale aanbod. 

Bovendien beschikt De Haamen sinds begin 2021 ook over een mooie moderne horeca met buitenterrras, een grote en kleine vergaderruimte, een multifunctionele beweegruimte, twee behandelkamers én een kracht- en trainingsruimte. 

Dagelijks biedt De Haamen, net als alle sportverenigingen die hun thuisbasis hebben op het sportlandgoed, een gevarieerd aanbod van sport- en beweegprogramma’s en activiteiten voor jong én oud, beperking of geen beperking.

De toegankelijkheid en inrichting van de accommodaties in Sportlandgoed De Haamen is afgestemd op bijzondere doelgroepen zoals bijv. rolstoelgebruikers. Zo zijn alle accommodaties zowel binnen als buiten rolstoeltoegankelijk. En heeft sportlandgoed een volledig aangepast zwembad met hellingbaan zodat mensen met een ‘waterrolstoel’ het water in gereden kunnen worden. Naast de twee sporthallen die geschikt zijn voor gehandicaptensport (zowel rolstoel- als zitsporten) zijn ook goed toegankelijke was-, kleed-, en toiletruimtes en aparte verzorgingsunits aanwezig voor mensen met een beperking en uiteraard ook voor de reguliere sporter. Het Sportlandgoed beschikt over voldoende parkeerplaatsen ook voor minder valide mensen. En er is een AED aanwezig.  

Sportlandgoed de Haamen bestaat uit de volgende binnen- en buitensportaccommodaties:

  1. Atletiekbaan (+middenterrein)
  2. Honk- en softbalvelden
  3. Skate- en handbikebaan
  4. Sporthallen
  5. Tennis- en padelbanen 
  6. Voetbalvelden
  7. Zwembad 
  8. Gymzalen

Atletiekbaan
De atletiekbaan is thuisbasis van AV Caesar. Uiteraard is de atletiekbaan ook beschikbaar voor recreanten met uitzondering op trainingstijden van de verenging. Daarnaast is er een middenterrein ter grote van 95 x 75 meter (ruim een ½ voetbalveld). Het middenterrein is onder andere geschikt voor atletieknummers zoals (speer)werpen, springen maar ook voor andersoortige (recreatieve)activiteiten. Het terrein is geheel of gedeeltelijk te verlichten. De atletiekbaan is ook geschikt voor mensen met een been- / voetprothese én rolstoelgebruikers.

Skate-/ skeelerbaan
Rond de atletiekbaan ligt een geasfalteerde skate-/ skeelerbaan. Deze is ook uitermate geschikt voor rolstoelgebruik en in het bijzonder voor handbiken.

Honk- en softbalvelden
De “Naked Road Fields” gelegen aan de Blooteweg zijn de velden om honk- en softbal te spelen. HSV de Cheetahs maken wekelijks gebruik van de velden tijdens trainingen en wedstrijden. De prachtige accommodatie bestaat uit een honkbalveld én een combi honk- en softbalveld.

Sporthallen
Sportlandgoed De Haamen beschikt over een tweetal sporthallen. Sporthal 1 beschikt over tribunes en is deelbaar door een wand in twee delen. Sporthal 2 heeft geen tribunes. Beide sporthallen zijn uitgerust met toestellen zoals banken, kasten, hand- en zaalvoetbaldoelen, etc. Uiteraard zijn beide hallen uitgerust met kleedlokalen en doucheruimtes. Bovendien zijn de zalen en overige faciliteiten rolstoel toegankelijk. De sporthallen zijn thuisbasis voor vele sporten en verenigingen o.a. zaalvoetbal, handbal, elektrisch rolstoelhockey, badminton en volleybal. Maar ook voor diverse beweeggroepen, dagbesteding door SGL en Daelzicht en de lessen bewegingsonderwijs van de plaatselijke basisschool.

Tennisvelden
Op het Sportlandgoed De Haamen liggen maar liefst 8 tennisbanen en drie padelbanen. In de winter maakt LTC BRZ gebruik van een ballonhal waardoor ook met minder goed weer er uitstekend getennist kan worden. Boven beschikt de vereniging over een mooie en gezellige kantine.

Voetbalvelden
Op Sportlandgoed De Haamen liggen twee voetbalcomplexen. Een daarvan is thuisbasis voor VV Neerbeek en de ander voor VV Caesar. Beide accommodaties beschikken over kunstgrasvelden en een clubkleedgebouw. Daarnaast zijn er nog de voetbalvelden van VV Spaubeek en GSV’38 in respectievelijk Spaubeek en Genhout.

Zwembad
Het zwembad is volledig ingericht voor gebruik door valide en minder valide mensen. Het bestaat uit een 25 meterband en klein therapie bad. Het water is ca. 30 graden en daarmee warmer dan regulier zwemwater. Het zwembad beschikt over een hellingbaan waardoor mensen met een waterrolstoel het water in kunnen rijden. Bovendien is er een tillift aanwezig voor een rolstoel of brancard transfer. Naast de normale kleedlokalen zijn er ook lokale voor minder valide mensen met diverse douche- en verzorgingsfaciliteiten.

Gymzalen
Naast bovenstaande accommodaties van het Sportlandgoed beheren wij ook de twee gymzalen in de Gemeente Beek in beheer. Het is mogelijk om op aanvraag gebruik te maken van de gymzalen in Beek (Proosdijveld en Klinkeberglaan). 

Gymzaal Proosdijveld
Olterdissenstraat 3
6191 BZ Beek
Gymzaal Klinkeberglaan
Op de Windhaspel 2
6491 LC Beek

 

De Haamen biedt meer!
Naast onze sportaccommodaties beschikken wij ook over een kracht- en trainingsruimte, een multifunctionele beweegruimte, een tweetal behandelkamers en vergaderruimtes. Dus bent u op zoek naar een vergaderlocatie in een sportieve omgeving? Op zoek naar een behandelruimte? Wilt u graag een sportieve bedrijfsactivteiten organiseren voor uw medewerkers of klanten? Een bedrijfsevenement? Of een sportieve netwerk borrel?  

Neem dan gerust contact met ons op of kom een keertje bij ons langs. We bespreken graag uw wensen. Maatwerk is bij ons altijd mogelijk en we gaan graag samenwerkingen aan. Klik hier alvast voor meer informatie. Bel direct naar 046-436 01 80 of vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Aanvraagformulier