Kennismaken met sportief wandelen!

27 januari 2020

Bewegen in groepsverband is goed voor lichaam, geest en sociale contacten. Voldoende bewegen werkt bovendien preventief, het voorkomt ziekten en de verergering daarvan. Ook draagt het bij aan de zelfstandigheid en gezond ouder worden. De Haamen biedt diverse sport- en beweegactiviteiten aan voor mensen van alle leeftijden. Ook voor de doelgroep 50+ zijn er in De Haamen tal van activiteiten, zoals Sport & Spel, Fit & Vitaal, Recreatief Zwemmen en Bijzonder Gewoon. Sinds kort is ook gestart met sportief wandelen.

Sportief wandelen is één van de meest eenvoudige sport- en beweegvormen om aan conditie en uithoudingsvermogen te werken onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. Bovendien is wandelen laagdrempelig waardoor het voor alle leeftijden en niveaus makkelijk is om (meer) te gaan bewegen.

VOOR WIE
Het Sportief Wandelen wordt in samenwerking met Walking Limburg uitgevoerd. Dat wil zeggen dat een speciaal opgeleide en gecertificeerde trainer van Walking Limburg de wandelactiviteiten verzorgt.

Tijdens het Sportief wandelen kan de trainer zowel vitale als minder vitale deelnemers met bijv. een fysieke beperkingen, chronische ziekte of weinig conditie begeleiden. Denk hierbij aan mensen die na revalidatie (weer) willen starten met wandelen of bewegen. Of mensen met fibromyalgie, diabetes, COPD, overgewicht of hart- en vaatziekten.

WANNEER
Elke donderdag van 9.00 tot 10.30 uur. En van 11.00 tot 12.30 uur.

Meer informatie klik hier.

< Ga terug naar het overzicht
Kennismaken met sportief wandelen!