Sportief Wandelen

Sportief Wandelen

Sportief wandelen is één van de meest eenvoudige sport- en beweegvormen om aan conditie en uithoudingsvermogen te werken. Bovendien is wandelen laagdrempelig waardoor het voor alle leeftijden en niveaus makkelijk is om (meer) te gaan bewegen.

Het Sportief Wandelen wordt in samenwerking met Walking Limburg uitgevoerd. Dat wil zeggen dat een speciaal opgeleide en gecertificeerde trainer van Walking Limburg de wandelactiviteiten verzorgt.

Tijdens het Sportief wandelen kan de trainer zowel vitale als minder vitale deelnemers met bijv. een fysieke beperkingen, chronische ziekte of weinig conditie begeleiden. Denk hierbij aan mensen die na revalidatie (weer) willen starten met wandelen of bewegen. Of mensen met fibromyalgie, diabetes, COPD, overgewicht of hart- en vaatziekten.

VOOR WIE
De trainingen zijn bedoeld voor 50+’ers zowel mannen als vrouwen die gezellig in groepsverband aan wandeltrainingen willen meedoen. Mensen met een fysieke beperking, chronische ziekte of aandoening zijn ook van harte welkom. Een eventuele intake vooraf zal uitwijzen op welk niveau iemand veilig kan instappen.

WANNEER
Het Sportief Wandelen vindt elke donderdag plaats. Er wordt gewandeld in twee groepen op basis van niveau:
- De groep vitale wandelaars start om 09.00 tot 10.30 uur.
- De groep mindet vitale wandelaars start om 11.00 tot 12.30 uur. 

TARIEVEN
- Losse les: €3,95
- Knipkaart (10 lessen): €35,55
- Bent u nieuw? Dan is uw eerste kennismakingsles gratis!

INFORMATIE
T: 046 436 01 80 
E: info@dehaamen.nl

Aanvraag informatie beweegprogramma