Zwemmen+

Zwemmen+

Het Zwemmen Plus programma richt zich voornamelijk op mensen jong én oud met een beperking of met een chronische aandoening. Het kan hierbij gaan om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen die aan het revalideren zijn of begeleiding krijgen van een fysiotherapeut. Er is een tillift aanwezig voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Ook bestaat er de mogelijkheid om met een speciale rolstoel het water in te rijden via een hellingbaan. De temperatuur van het water is 30,5 graden en is daarmee warmer dan normaal zwemwater.

Het programma wordt aangepast aan de doelgroep. Elementen die aan de orde komen zijn conditie (er kan gewerkt worden met individuele schema’s), recreatief (zwemmen voor de ontspanning), spelvormen zoals waterbasket of volley en/of oefeningen gericht op lenigheid en kracht. Bij sommige onderdelen wordt gebruik gemaakt van materialen zoals dumbells, aquabells, flexibeams, etc.

VOOR WIE
Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen die aan het revalideren zijn of begeleiding krijgen van een fysiotherapeut.

INTENSITEIT:
*

AANMELDEN
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Er vindt namelijk eerst een intakegesprek plaats over de gewenste begeleiding, ondersteuning en/of zorg. 

DAGEN EN TIJDEN
Vrijdag: 10.00-11.00 uur
Vrijdag: 11.00-12.00 uur 

TARIEVEN
- Losse les (60 min.): €5,50
- Begeleider: gratis

VRAGEN OF MEER INFORMATIE
T: 046 436 01 80 
E: info@dehaamen.nl

Neem contact met mij op!