De Carrousel

De Carrousel

Een speciaal sport programma georganiseerd door Daelzicht. Sport Carrousel in de Haamen, dé activiteit met afwisseling in dagbesteding. Van zwemmen tot ‘fit en fun”, van lunchbereiding tot voetbal. Elke week draai je met je groep van ca. 10 deelnemers door naar een andere activiteit; elke ochtend een andere sportactiviteit, in de middag zwemmen of wandelen en creatief. Bij toerbeurt doe je mee met het maken van de lunch. Elke donderdag zijn er ruim 30 mensen, in elke leeftijdscategorie, lekker aan het bewegen en sporten!

De Sport Carrousel is een dagbestedingsprogramma van Daelzicht, gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Het programma is gericht op sport, beweging, gezondheid en voeding. Alle activiteiten worden begeleid door (zorg) professionals met ondersteuning van vrijwilligers en studenten van CIOS en Fontys Sportkunde.

De Carrousel vindt plaats op donderdag op Sportlandgoed De Haamen. Een aantal sportverenigingen, actief op de Haamen, bieden op een laagdrempelige manier hun sport aan. Het gaat bijvoorbeeld om voetbal door VV Caesar, honk- en softbal door HSV Cheetahs, atletiek door AV Caesar, wandelen met Walking Limburg, tennis door BRZ, handbal door HV BFC of zelfs toneel door het Nieuwe Masker! Ervaren trainers van de vereniging geven een clinic, waarbij deelnemers de sport kunt spelen, uitproberen en ervaren.

Kijk hier kort filmpje over De Carrousel.

VOOR WIE
De Carrousel is voor mensen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende beperking, in de leeftijd van 18 tot 88 jaar. Om mee te doen heeft men een indicatie Wlz of beschikking Wmo nodig. Ook meedoen op PGB basis  of als onder-aanneming van een andere zorgaanbieder is mogelijk.

WANNEER
De Carrousel start iedere donderdag met een gezamenlijke inloop in het sportcafé van De Haamen, vanaf 09.00 uur. De activiteiten starten om 10.00 uur. Om 12.00 uur wordt samen gegeten, waarna de middagactiviteiten om 13.30 uur beginnen. Omstreeks 16.00 uur is het afgelopen. Voor het vervoer van thuis naar de locatie en terug kan het vervoer van Daelzicht worden ingezet.

INFORMATIE
T: 06 42 91 16 99
E: Arend.teVelde@daelzicht.nl