Peuter en Kleutergym

De Haamen biedt in samenwerking met Riskcare Preventie vanaf 5 april, elke woensdag van 13.30 tot 14.15 uur peuter-/kleutergym aan. Het traject duurt 12 weken en is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Ouders mogen de les meekijken. 

CONCEPT PEUTER- EN KLEUTERGYM
De werkwijze van peuter-/kleutergym biedt kinderen wekelijks de mogelijkheid om zelf hun grenzen te bepalen en die vervolgens te verleggen. Ze mogen bewegen op het tempo en het niveau dat op dat moment past bij de fase in hun beweegontwikkeling. Bovendien worden er beweegactiviteiten aangeboden die passen in de belevingswereld van kinderen. Tijdens de lessen staan 9 uitgangspunten centraal:

1. Veel differentiatie.
2. Alle kinderen tegelijkertijd in beweging.
3. De kinderen mogen zelf hun grenzen bepalen en verleggen.
4. De kinderen bewegen op eigen tempo en niveau.
5. Vaste structuur, dus tijdswinst en duidelijkheid.
6. Het stimuleren van oplossingsgericht bewegen.
7. Hoe geef je de juiste instructie (tone of voice).
8. Toepassen van positieve feedback.
9. Zelfregulerend bewegen.

RISKCARE PREVENTIE
De beweeglessen staan onder deskundige begeleiding van Riskcare Preventie. Riskcare is hét expertisecentrum voor bewegingsonderwijs, motorische ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Meer informatie over Riskcare Preventie, klik hier.

KOSTEN
Het gehele traject van 12 lessen kost €36,75. Het traject loopt door in de schoolvakanties. Het is mogelijk, mits er nog vrije plekken zijn, om later in te stromen. U betaalt dan €3,50 per resterende les. In verband met de opbouw in het traject is het niet mogelijk om slechts een losse les deel te nemen.

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan makkelijk en snel via onderstaande aanmeldformulier. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en kort voor aanvang van het traject nog wat praktische informatie.

VRAGEN OF MEER INFORMATIE
Neem contact met ons op, of laat je gegevens hieronder achter en dan nemen wij spoedig met jou contact op.
T: 046 436 01 80 
E: info@dehaamen.nl