De verenigingen

Gemeente Beek heeft een groot en zeer gevarieerd verenigingsleven. Ook op en rondom het Sportlandgoed de Haamen spelen de verenigingen een belangrijke rol. De Haamen is sinds jaar en dag thuisbasis van een groot aantal Beekse verenigingen. Die rol past ons en vullen we sinds 1 januari 2014 in op basis van de realisatieovereenkomst tussen de gemeente en sportverenigingen van het sportlandgoed.

De uitwerking van deze rol is vastgelegd in een gebruikersovereenkomst tussen de Gemeente Beek en stichting De Haamen. De Gemeente Beek fungeert hierbij als centrale opdrachtgever voor stichting De Haamen. In de relatie met sportverenigingen is De Haamen facilitair verantwoordelijk voor de accommodaties en alle noodzakelijke faciliteiten. Daarmee fungeert het sportlandgoed en de verantwoordelijke stichting in feite als verbindend element.

Met dank aan de vele verenigingen is er op Sportlandgoed de Haamen een gevarieerd aanbod van verschillende (verenigings)sporten. Denk hierbij aan atletiek, handbal, voetbal, honk- en softbal, badminton, zwemmen en volleybal. Diverse verenigingen hebben ook aanbod voor mensen met een beperking. Het aanbod is terug te vinden op website en/of app Uniek Sporten.

Hieronder vindt u een overzicht van alle sportverenigingen die gebruik van Sportlandgoed de Haamen.