Zwembad De Haamen behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

13 augustus 2021

Donderdag 19 augustus 2021 ontving Ralph Diederen, tijdens zijn zomerstage, het Keurmerk Veilig & Schoon voor zwembad De Haamen uit handen van Mariska Hol van Stichting Zwembadkeur. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Ik vind het mooi om te zien dat tijdens de Corona periode stichting De Haamen niet stilgezeten heeft. Er is in positieve zin veel gebeurd, het behalen van het Keurmerk is daar één van”, aldus de wethouder.

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Zwembad De Haamen aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Stephan Thijssen: „Wij hebben kwaliteit en gast-tevredenheid hoog in het vaandel staan en streven naar een hoge mate van hygiëne en veiligheid. Niet alleen in ons zwembad maar ook onze andere sportaccommodatie. Als team zijn we dan ook enorm trots dat we het Keurmerk Veilig & Schoon opnieuw hebben behaald. Hiermee tonen we aan dat ons zwembad voldoet aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen“.

< Ga terug naar het overzicht
Zwembad De Haamen behaalt Keurmerk Veilig & Schoon