Uniek in Limburg: de Sportbox op Sportlandgoed de Haamen

31 mei 2022

De derde Sportbox van Nederland staat in Beek, op Sportlandgoed De Haamen en is voor iedereen die wil sporten in de buitenlucht toegankelijk.

De gemeente Beek heeft samen met Stichting De Haamen initiatief genomen om een pilot met deze Sportbox te gaan starten. Ingegeven door de corona tijd waarin binnensporten vaak niet mogelijk was zien we dit als toevoeging aan het mooie sportlandgoed in de gemeente Beek. We willen daarmee de individuele en de groepssporter nog beter faciliteren met een gevarieerd sport- en spelpakket dat voor iedere sporter voldoende uitdaging biedt.

Wat is een Sportbox?

Een sportbox is een soort sportautomaat in de openbare ruimte met een buitenberging van sport- en spelmateriaal, voor iedereen toegankelijk via de App. In de Sportbox is ligt een Crossfit pakket met o.a. kettlebells en double grip balls in verschillende gewichten, battle rope, speedladder, markeerhoedjes, TRX pakket, weerstandbanden, springtouw en exercise matten.

Hoe te gebruiken?

  • De Sportbox is te openen via de app ‘Sportbox’ in de Google Play store of App Store van Apple.
  • Maak vervolgens een account aan en kies de juiste Sportbox.
  • Reserveer vervolgens een tijdstip en met de app kun je de Sportbox openen.
  • Houd er rekening mee dat het openen van de Sportbox ca. 10 seconden duurt.
  • Voor het gebruik van Sportbox-app wordt eenmalig €0,50 gevraagd.
  • Het openen en sluiten van de Sportbox werkt deze volledig op zonne-energie.

Voor wie?

De Sportbox is voor iedereen toegankelijk voor individuele sporter, voor scholen, voor verenigingen, voor fysiotherapeuten, voor bootcampers, voor fitnesscentra welke af en toe of regelmatig buiten willen trainen.

Wethouder Diederen :  “Sportlandgoed De Haamen en Gemeente Beek werken samen om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen in Beek. De Sportbox is er een mooi voorbeeld van. Zelf heb ik de Sportbox al mogen proberen en als ik het kan, kan jij het ook!”

Graag nodigen wij jullie uit om gebruik te gaan maken van deze unieke Sportbox in Limburg.

Wij horen graag wat jullie ervan vinden, zodat we wellicht op een paar andere plekken in Beek deze Sportbox in de toekomst ook kunnen plaatsen.

Voor meer info neem contact op met Stichting De Haamen via info@dehaamen.nl.

< Ga terug naar het overzicht
Uniek in Limburg: de Sportbox op Sportlandgoed de Haamen