21.10.2019

Kom naar het Gezondheidsplein op maandag 9 december!

Wij nodigen u graag uit voor een Gezondheidsplein in de Haamen op maandag 9 december. Een initiatief van Sportlandgoed de Haamen in samenwerking met gemeente Beek en verschillende samenwerkende partijen. Dus bent of kent u iemand van 65 jaar of ouder die interesse heeft in een gezonde(re) leefstijl?Of wilt u weten hoe fit u bent? Of wilt u meer weten over Positieve Gezondheid en wat dat voor u kan betekenen? Of wilt u kennis maken met het aanbod in uw buurt? Neem dan gratis deel aan het Gezondheidsplein!

Het Gezondheidsplein bestaat uit een programma van circa twee uur, waarbinnen u een drietal onderdelen doorloopt. In een klein groepsverband van deelnemers krijgt u een fitheidstest, een (advies)gesprek over Positieve Gezondheid én een rondgang op het Gezondheidsplein met aanbieders.

Fitheidstest voor 65-plussers
Na ene korte introductie en kennismaking ondergaat u een korte maar zeer laagdrempelige fitheidstest. Aan de hand van enkele oefeningen, zonder zware inspanningen, meten we uw uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid, snelheid en balans. Ook worden uw bloeddruk, lengte en gewicht gemeten. De test duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Positieve Gezondheid
Na de fitheidstest voert u onder begeleiding van een adviseur (in opleiding) een gesprek over Positieve Gezondheid. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek dan een ziekte of beperking. Maar focust juist op de mens zelf, op hun veerkracht, hun mogelijkheden en op wat hun leven betekenisvol maakt. Positieve Gezondheid is de uitwerking in zes dimensies van de bredere kijk op gezondheid. Met die bredere benadering dragen we bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Na een korte uitleg over Positieve Gezondheid gaan mensen zelf aan de slag met het beantwoorden van een aantal vragen. Aan de hand van het zogenaamde spinnenweb, brengt u vervolgens in kaart hoe u zelf uw gezondheid ervaart.

Gezondheidsplein
Aansluitend brengt u een bezoek aan het Gezondheidsplein. Hier zijn tal van organisaties aanwezig op het gebied van sport, bewegen, gezondheid, voeding, zorg en welzijn. Zij informeren u over het aanbod bij u in de buurt. De nadruk van organisaties en hun aanbod ligt met name op het plezier in bewegen, het leren benutten van uw (fysieke) mogelijkheden, het bevorderen van de fitheid, een gezonde leefstijl in zijn algemeenheid en ontmoeting met leeftijds- en buurtgenoten.

Waar en wanneer
Het Gezondheidsplein vindt plaats op maandag 9 december van 09.00 tot 18.00 uur, Sporthal de Haamen (de Haamen 1, Beek). Wanneer u deelneemt kunt u kiezen uit verschillende tijdsvakken van twee uur.

Lichamelijke beperkingen, blessures of (chronische) ziekten vormen geen belemmeringen om deel te nemen. U bent van harte welkom. Wanneer u het prettig vindt om samen met iemand naar de fitheidstest te komen dan is dat uiteraard mogelijk. Die persoon hoeft niet 65 jaar of ouder te zijn.

Doe mee en meld u aan
Aanmelden kan tot en met vrijdag 29 november. Klik hier om u direct aan te melden. Begin december ontvangt u van ons een bevestiging van uw deelname en informatie over het definitieve tijdstip waarop wij u verwachten.

Kunt u niet online aanmelden. Of heeft u hulp nodig bij het (digitaal) aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@dehaamen.nlof neem telefonisch contact met ons met De Haamen.

Meer weten?
Wellicht heeft u interesse in andere activiteiten die wij aanbieden voor de verschillende doelgroepen van jong tot oud, met of zonder beperking. Neem dan voor ons volledige aanbod een kijkje op onze website www.dehaamen.nl

Tip: heeft u problemen met vervoer? Maak dan gebruik van de Wensbus Beek. Meer informatie vindt u op www.wensbusbeek.nl.

Met vriendelijke groet,
De Haamen

Ricardo Geurts                            Glenn Dahmen
Medewerker De Haamen            Programmamanager De Haamen
Tel: 046- 436 01 80                     Tel: 046- 436 01 80
E-mail: rgeurts@dehaamen.nl     E-mail: gdahmen@dehaamen.nl

© gemeente Beek
COLOFON