04.10.2019

Kennismaken met sportief wandelen!

Bewegen in groepsverband is goed voor lichaam, geest en sociale contacten. Voldoende bewegen werkt bovendien preventief, het voorkomt ziekten en de verergering daarvan. Ook draagt het bij aan de zelfstandigheid en gezond ouder worden. De Haamen biedt diverse sport- en beweegactiviteiten aan voor mensen van alle leeftijden. Ook voor de doelgroep 50+ zijn er in De Haamen tal van activiteiten, zoals Sport & Spel, Fit & Vitaal, Recreatief Zwemmen en Bijzonder Gewoon. Sinds kort is ook gestart met sportief wandelen.

Sportief wandelen is één van de meest eenvoudige sport- en beweegvormen om aan conditie en uithoudingsvermogen te werken onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. Bovendien is wandelen laagdrempelig waardoor het voor alle leeftijden en niveaus makkelijk is om (meer) te gaan bewegen.

VOOR WIE
Het Sportief wandelen wordt in samenwerking met Walking Limburg opgezet en uitgevoerd. Dat wil zeggen dat een speciaal opgeleide en gecertificeerde trainer van Walking Limburg de wandelactiviteiten zal verzorgen. Tijdens het Sportief wandelen kan de trainer zowel valide deelnemers maar ook deelnemers met een fysieke beperkingen, chronisch zieken of weinig conditie begeleiden. Denk hierbij aan mensen die na revalidatie (weer) willen starten met wandelen, mensen met fibromyalgie, diabetici, COPD, overgewicht of hart- en vaatziekten. 

De trainingen zijn bedoeld voor 50+’ers zowel mannen als vrouwen die gezellig in groepsverband aan wandeltrainingen willen meedoen. Mensen met een fysieke beperking, chronische ziekte of aandoening zijn ook van harte welkom.

WANNEER
Op donderdag 28 november oktober zal er een eerste les plaatsvinden van 09.00 tot 10.30 uur. 

KOSTEN
- Losse les: €3,85 

INFORMATIE EN AANMELDEN
De Haamen (De Haamen 1, Beek)
T: 046 436 01 80
E: info@dehaamen.nl
W: www.dehaamen.nl

Wacht niet en schrijf je in via info@dehaamen.nl. Inschrijven kan tot en met maandag 25 november. Vol is vol, dus wees er snel bij!

© gemeente Beek
COLOFON