10.08.2018

Doe mee aan de Nationale Sportweek!

In Beek willen we sport en bewegen voor iedereen mogelijk maken, van jong tot oud, een leven lang. Sportverenigingen, maar ook andere typen sportaanbieders, hebben hier een grote rol in. Van 15 t/m 29 september vind de Nationale Sportweek (vanuit NOC*NSF en sportbonden) plaats, een mooie kans om jezelf als vereniging/sportaanbieder op de kaart te zetten! Het grote doel is mensen inspireren om meer te gaan bewegen, sport is divers, sport staat voor plezier. Duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties in Nederland stellen hun deuren open. Een perfecte kans voor eenieder om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Landelijk wordt veel aandacht gegeven aan deze week.

In de gemeente Beek doen wij toch ook mee?!

Als vereniging/sportaanbieder kun je zelf beslissen of, en zo ja hoe, je wilt profiteren van de Nationale Sportweek. Er is van alles mogelijk qua activiteiten, voor bestaande leden en vooral voor nieuwe leden (en nieuwe doelgroepen). Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een openbaar toernooi of een demo op een openbare plek. Activiteiten voor iedereen óf voor specifieke doelgroepen (Walking football senioren, Zitvolleybal, etc.). Verenigingen kunnen er tevens een ledenwerfactie aan koppelen. Dit is een mooie kans om het ledenbestand te laten groeien. Tegelijkertijd met de Nationale Sportweek is er ook een mogelijkheid, naar eigen voorkeur, met de Albert Heijn Sportactie mee te doen.

De gemeente Beek, NJOY en Stichting De Haamen zullen de Nationale Sportweek en de diverse lokale initiatieven actief promoten. Hiervoor inventariseren wij graag welke verenigingen/sportaanbieders allemaal willen deelnemen en met welke activiteit(en). We maken een overzicht zodat alle informatie voor de inwoners makkelijk terug te vinden is. Kijk voor de activiteiten ook waar je wellicht goed kunt aansluiten bij activiteiten op de landelijke kalender. Pagina: 02/04

Geïnteresseerd? Denk goed na over wat je zou kunnen doen en met wie, laat je inspireren door de voorbeelden op https://nationalesportweek.nl/nieuws. Doe vooral ook niet te veel alleen, het loont om zaken samen met andere verenigingen en/of sportaanbieders op te pakken! Er zijn verschillende stappen te nemen. Zie hiervoor de volgende pagina. We hopen op jullie enthousiasme!

Indien er nog vragen zijn, neem contact op met Tom.Eijkelenberg@gemeentebeek.nl of Bas.vanderHeijden@gemeentebeek.nl.

Met vriendelijke groet,

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BEEK

© gemeente Beek
COLOFON