01.08.2018

Sportlandgoed De Haamen nieuwe Leeuwenborgh opleidingslocatie

Onlangs is tussen beide partijen een overeenkomst bereikt over het geven van de opleiding Medewerker sport en recreatie op deze mooie sportaccommodatie.

Vanaf schooljaar 2018/2019 biedt CIOS Sittard deze opleiding in twee vormen aan; een praktijkroute en een schoolroute. De praktijkroute gaat dus volledig plaatsvinden op de Haamen. Cios geeft hierdoor studenten een breder aanbod, ze kunnen zelf kiezen wat het beste past. Rob van Velthoven, directeur sector Cios, Uiterlijke verzorging en Veva, Leeuwenborgh: “We zijn er erg trots op dat dit gelukt is, een primeur wat ons betreft. Het docententeam van de opleiding heeft hard gewerkt om deze praktijkroute geheel vorm te geven. De samenwerking met de Haamen in de voorbereiding verliep goed en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Docent Lotte Greven: “De nieuwe studenten gaan direct aan de slag met diverse doelgroepen die gebruik maken van het Sportlandgoed. Theorie en praktijk vloeien naadloos in elkaar over. Inmiddels is de opleiding op deze nieuwe praktijklocatie voor het komende schooljaar volgeboekt.”

“Dit unieke voorbeeld van respectvolle samenwerking tussen gemeente, sportbedrijf De Haamen en beroepsonderwijs resulteert in een veilige leeromgeving waarin de student zich uitstekend verder kan ontplooien. In dit unieke voorbeeld haalt iedereen het beste uit zichtzelf!”, aldus Silvio van Gool, directeur/bestuurder stichting de Haamen.

© gemeente Beek
COLOFON