14.07.2017

Bezoek L1 aan Sportlandgoed De Haamen

In de aanloop van de live televisie uitzending heeft radio verslaggever Sjoerd Duijkaerts een kijkje genomen op het sportlandgoed. Zo maakte Sjoerd ondermeer kennis met het rolstoelhandbal van BFC, het handboogschieten van HBS Oranje, de beweegles van SGL en het hardlopen door Anny (zij is visueel beperkt) met AV Caesar. 

Klik hier voor de radiofragmenten te herbeluisteren

Tijdens de live uitzending waren diverse sporten die worden beoeffend op het Sportlandgoed in beeld. Zo was VV Neerbeek actief met haar jeugdvoetballers, schoten leden van de Handboogverenigin L'Union en HBS Oranje met pijl en boog, speelde het rolstoelhandbal team van BFC een partijspel, beoefende de karateka's van JKA Karate Do Weng een karate les, voerde Frans Verhaegen met 2 clienten van SGL een boxcrossfittraining uit, draaide Harrie Impelmans met zijn handbikevrienden rondjes op de handbikebaan en werden de bezoekers van onze eigen beweeglessen Sport & Spel 50+ onder handen genomen door instructeur Ricardo. Dit alles onder toeziend oog van wethouders Thijs van Es en Hub Schoenmakers. 

Het TV programma had voormalig profwielrenner Erik Dekker en voormalig profvoetballer Eric Meijer op bezoek als dag gast. Vaste analist en ook voormalig profwielrenner Gert Jacobs werd zoals gebruikelijk geflankeerd door presentator Sander Kleijkers. 

Klik hier om de uitzending van Tour de L1mbourg te herbekijken. 
© gemeente Beek
COLOFON