De Haamen is een gezondere sportomgeving

19 september 2022

Op vrijdag 16 september ontving wethouder Ralph Diederen namens De Haamen de topprestatiebadge voeding, rookvrij en alcohol uit handen van JOGG/Teamfit. Na vele inspanningen om vooral de gezondere keuzes de normaalste zaak van de wereld te laten worden mag De Haamen zich dan ook een gezondere sportomgeving noemen.

Net als Gemeente Beek vindt De Haamen het belangrijk dat de mensen die sporten zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. Daarom heeft De Haamen samen met JOGG-Teamfit een aantal gezonde (beleids)keuzes gemaakt op een drietal thema’s:

  1. Gezondere keuzes
  2. Rookvrije accommodatie
  3. Verantwoord alcoholgebruik

Deze stappen hebben ertoe geleid dat De Haamen zich een gezondere sportomgeving mag noemen. Op vrijdag 16 september ontvingen wethouder Diederen en De Haamen uit handen van Annelie Thijssen & Laura Spauwen (JOGG-Teamfit) de drie behaalde Topprestatiebadges (zie foto).

JOGG-TEAMFIT AANPAK
De Haamen heeft hard gewerkt om de JOGG-Teamfit aanpak binnen de locatie vorm te geven. In de horeca staat een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod centraal. Het oog van gasten valt meteen op de betere keuzes. Bijna alle dranken behoren tot een gezondere keuze (zero sugar). Er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertap bij de ingang. Daarnaast voert De Haamen een actief en verantwoord alcoholbeleid samen met alle gebruikers. Zo bieden wij meerdere alcoholvrije (0,0%) varianten dranken aan, is er geen zichtbare reclame voor alcoholische dranken en worden er geen acties zoals happy hours’ en/of ‘kannen en meters bier’ gehouden om zo het (mee)drinken te ontmoedigen. Bovendien is de ingang van de locatie geheel rookvrij.

Wij zijn trots dat we deze badges in ontvangst mogen nemen. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt op 3 gebieden; voeding, rookvrij en alcoholbeleid Hiermee hebben we een merkbaar gezondere omgeving voor jong en oud gecreëerd in De Haamen. Met onze positieve ervaringen hopen we onze buitensportverenigingen ook te kunnen enthousiasmeren ook voor de gezondere sportomgeving te kiezen (Stephan Thijssen, manager Sportlangoed De Haamen.

DE VISIE
Er komen in De Haamen veel kinderen en jongeren sporten en bewegen; zij zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook in sportlocaties en specifiek de horeca gezondere keuzes kunnen maken. Ervaren dat gezonder eten lekker en heel gewoon is, helpt hun een gezonder eetpatroon te ontwikkelen. Gezonde jeugd, gezonde toekomst.

Maar onder alle doelgroepen is er groeiende aandacht en interesse voor een gezondere leefstijl. Wij willen gasten in onze locatie extra stimuleren tot het maken van een gezonde(re) keuze.

Wethouder Ralph Diederen: “Het Beekse bestuur is ontzettend blij met de stappen die De Haamen heeft gezet om naast een breed sport- en beweegaanbod ook gezondere voeding aan te bieden. Want voldoende bewegen en gezonde voeding gaan hand in hand. Wij feliciteren De Haamen van harte met het behalen van de topprestatie badge!

< Ga terug naar het overzicht
De Haamen is een gezondere sportomgeving