Corona revalidatieprogramma in De Haamen

20 april 2022

Veel mensen zijn herstellende of ervaren klachten van Corona. Move2perform en De Haamen organiseren daarom een speciaal coronarevalidatieprogramma. Een traject van 12 weken gericht op sneller en beter herstellen van de gevolgen van Corona. Onder begeleiding van een fysiotherapeut gaat u aan de slag om uw conditie en kracht te verbeteren en de vermoeidheid te verminderen. Na een intakegesprek gaat u twee keer per week bewegen met name gericht op kracht-, balans-, conditie en ademspierkrachttraining. Door in kleine groepen te trainen is er een belangrijke sociale component waarbij er tevens voldoende aandacht is voor het individu.

Om te kunnen deelnemen is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Hieronder vindt u meer informatie. Wilt u direct aanmelden? Klik dan hier.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op woensdag 4 mei (19.00 uur) organiseren wij een voorlichtingsbijeenkomst. Een fysiotherapeut van Move2perform geeft tijdens deze bijeenkomst meer uitleg over het programma. Bovendien krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen.

Datum: woensdag 4 mei
Locatie: De Haamen
Tijd: 19.00 uur

Aanmelden is noodzakelijk. Dan kan makkelijk en snel hier.

 


Waarom revalideren van corona?
Het kan per persoon erg verschillen hoe lang het duurt voordat u hersteld bent van corona. Veel mensen herstellen snel en in de thuissituatie zonder dat zij extra zorg of hulp nodig hebben. Andere patiënten behouden klachten op zowel fysiek, cognitief als sociaal-emotioneel gebied. En hebben specialistische zorg nodig voor een optimaal herstel.

Komt u in aanmerking voor het programma?

 • Heeft u corona gehad?
 • Last van vermoeidheid en conditie verlies?
 • Sneller buiten adem bij inspanning en/of benauwdheid?
 • Verlies in spierkracht?
 • Heeft u als doel om uw oude (beweeg)niveau weer te bereiken?

Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor het revalidatietraject. Neem contact op met uw huisarts of specialist. Deze zal u, indien nodig, doorverwijzen.

Doorverwezen door de arts, wat nu?
Doorverwijzing van een huisarts of specialist is noodzakelijk. Bij Move2perform bieden we een passend behandeltraject aan. De fysiotherapeuten van Move2perform zijn gespecialiseerd in het behandelen van de gevolgen van het coronavirus. We behandelen volgens de door experts en specialisten opgestelde richtlijnen.

Wat kost deelname aan het programma?
Wanneer u in aanmerking komt voor deelname, en u een doorverwijzing heeft gekregen, dan heeft u recht op maximaal 50 behandelingen fysio-, en/of oefentherapie. 

Deze zorg krijgt u maximaal 6 maanden vergoed. Een medisch specialist kan de vergoeding één keer verlengen met 6 maanden als dat nodig is.

Hoe ziet het programma eruit?
Een uitgebreide intake met aanvullend (lichamelijk)onderzoek is de eerste stap in het opstellen van een voor u passend revalidatieplan. Er wordt gebruik gemaakt van diverse meetinstrumenten om uw herstel frequent te monitoren en zo nodig aan te passen. 

Gedurende het revalidatietraject helpen we u leren omgaan met de (lichamelijke)klachten en proberen we daar waar mogelijk de door u ervaren klachten te reduceren. Hierbij kunt u denken aan: 

 • Longproblemen (zoals een verminderde spierkracht bij ademhaling)
 • Algehele vermoeidheid
 • Verminderd uithoudingsvermogen
 • Spierzwakte in de armen en benen
 • Pijn en stijfheidsklachten van gewrichten
 • Beperkingen in het dagelijks functioneren

Dit doen wij door middel van o.a. kracht-, balans-, conditie en ademspierkrachttraining. Specifiek aan het corona virus is dat er heel geleidelijk aan getraind dient te worden. De Haamen beschikt over een grote oefenruimte en verschillende binnen- en buitensport faciliteiten en zelfs van het zwembad kan op specifieke tijdstippen gebruik gemaakt worden.

De trainingen worden in kleine groepen (4 tot 6 personen) op vaste tijdstippen door een fysiotherapeut begeleid. Door in kleine groepen te trainen is er een belangrijke sociale component waarbij er tevens voldoende aandacht is voor het individu.

De trainingen vinden 2x per week plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00-12.00 uur. De duur van het programma is 3 maanden, met een mogelijkheid om te verlengen indien dit gewenst of noodzakelijk is.

Meer informatie of aanmelden?
Heeft u nog vragen of wenst u nog meer informatie neem dan contact met ons op via e-mail info@move2perform.nl of telefonisch via 06-25101867.

Aanmelden kan makkelijk en snel via ons digitale aanmeldformulier, klik hier.

< Ga terug naar het overzicht
Corona revalidatieprogramma in De Haamen