Corona virus: zwembad weer open (UPDATE)

20 mei 2020

Begin mei werd aangekondigd dat de binnenzwembaden weer open mogen. Echter onder strikte voorwaarden en met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM. Uiteraard zijn wij zeer verheugd om eindelijk weer onze klanten en bezoekers te mogen ontvangen in ons zwembad.

Inmiddels zijn we alweer enkele weken open.  En gelukkig worden ook enkele versoepelingen toegepast in de zwembadbranche. Echte het protocol “Verantwoord Zwemmen”, opgesteld door de zwembadbranche telkens een update krijgt is en blijft leidend. 

Ook de verbouwing die plaatsvindt neemt enkele extra maatregelen en voorwaarden met zich mee om alles veilig en verantwoord op te houden. Inmiddels zijn een aantal van onze activiteiten weer opgestart. Wij bieden de volgende activiteiten aan:

Klik hier voor het alternatieve programma.

Wat verandert er per 1 juli?
- Tijdens activiteiten zelf is geen afstandsbeperking van kracht. Direct na de activiteit dient de 1,5 meter-norm weer in acht te worden genomen voor volwassenen onderling en van 13 tot 18-jarigen ten opzichte van volwassen.
- Een van de voorwaarden is en blijft dat vooraf aanmelden verplicht is en dat wij een maximale groepsgrootte per activiteit hanteren. 
- Tijdens banenzwemmen is geen afstandsbeperking meer van kracht. Het verbod op inhalen bij banenzwemmen is uit het protocol.
- De maximale groepsgrootte wordt voor alle activiteiten verhoogd:
        * Aquasportief, Sport & Spel en Fit & Vitaal: max. 20 deelnemers
        * Banen zwemmen: max. 12 deelnemers
- Je hoeft niet meer thuis de zwemkleding onder gewone kleding aan te doen;
- In principe is het weer toegestaan om te douchen voor of na een activiteit. Bij ons is dit voorlopig niet mogelijk, aangezien door de verbouwing onze CV niet werkt en er dus geen warm water is. Bovendien dienen we na de oplevering nog een legionellapreventie uit te voeren.
- Voor de basale reanimatie (BLS) geldt dat het advies is deze weer uit te voeren volgens de normale richtlijn inclusief beademen.

Op onze speciale corona pagina kun je meer informatie vinden over de activiteiten, maatregelen en protcollen. Daarnaast hebben wij een ‘Veelgestelde Vragen’ pagina opgesteld met meer algemene corona informatie. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Neem dan makkelijk en snel contact met ons op via het online contactformulier.

< Ga terug naar het overzicht
Corona virus: zwembad weer open (UPDATE)