Over De Haamen

Sportlandgoed De Haamen: het sportlandgoed dat voor iedereen iets te bieden heeft. Wij maken sport, bewegen en ontmoeting mogelijk voor alle doelgroepen en leeftijden. Recreatief bewegen, sporten in competitieverband, bewegen voor ouderen of (top)sport voor mensen met een beperking: dat kan hier allemaal!

In de gemeente Beek, tussen de kernen Beek en Neerbeek, ligt sportlandgoed De Haamen. De ligging van De Haamen is uniek, gelegen aan de voet van het adembenemende landschap van het Heuvelland. Bovendien is de bereikbaarheid uitstekend, met onder meer de A2 en de A76 vlakbij en ruim voldoende gratis parkeerplaatsen. Met het open karakter haalt De Haamen het maximale uit de omgeving die er al is; niet voor niets starten hier veel Nordic Walking-, wandel- en fietsroutes. En is er een netwerk aan mountainbike- en paardmenroutes.

Sportlandgoed De Haamen is sinds jaar en dag thuisbasis van Beekse verenigingen. Variërend van zwemmen tot handbal en van badminton tot honk- en softbal. Naast het aanbod van de verenigingen heeft De Haamen oog voor alle inwoners van gemeente Beek en omstreken. Voor de reguliere sporter en recreanten zijn er diverse sport- en beweegmogelijkheden. Dagelijks bieden wij dan ook een gevarieerd aanbod van sport- en beweegprogramma’s voor jong én oud.

Er gaat speciale aandacht uit naar ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen met een beperking. Voor deze mensen is De Haamen dé plek om wekelijks te bewegen, te ontmoeten en te recreëren. Zij krijgen in Beek, en specifiek in De Haamen, een voorzieningenaanbod dat nergens anders in de regio voorhanden is. Aangepaste accommodaties en hulpmiddelen (zoals sportrolstoelen, tilliften en zorgbrancards), een breed beweegaanbod en professionele begeleiding is volledig geïntegreerd in het totale aanbod op het sportlandgoed. Dit alles wordt aangeboden door een unieke samenwerking van o.a. sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven, gehandicaptenorganisaties en zorginstellingen.

De Haamen beschikt onder andere over de volgende accommodaties en faciliteiten:
• Atletiekbaan met een middenterrein;
• Honk- en softbalvelden;
• Skate- en handbikebaan;
• Tennis- en padelbanen (in de winter een ballonhal);
• Drie kunstgras voetbalvelden;
• Een 25 meter zwembad met een instructie-/therapiebad;
• Twee volledig ingerichte sporthallen;
• Een kracht- en trainingsruimte;
• Multifunctionele beweegruimte;
• Een grote vergaderruimte voor ca. 20 personen;
• Twee behandelkamers voor bijv. massage, fysiotherapie, etc.;
• Een mooie moderne horeca met buitenterras.

      

      

 

Neem gerust contact met ons op of kom een keertje bij ons langs. We bespreken graag je wensen. Maatwerk is bij ons altijd mogelijk en we gaan graag samenwerkingen aan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het organiseren van evenementen zowel binnen als buiten, huren van sportaccommodatie en vergaderruimtes, bedrijfsport, actieve teamdagen, enzovoorts! Bel naar 046-436 01 80 of vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Aanvraagformulier