Zwem ABC

Zwem ABC

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Om kinderen vertrouwd te laten raken met het water is het goed om op tijd met zwemlessen te beginnen. Daarnaast is zwemmen natuurlijk ook gewoon een hele gezonde en plezierige activiteit!

De basis van leren zwemmen is het Zwem ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. In Nederland mag iedereen zwemlessen aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwembad De Haamen is al lange tijd een begrip in Beek en omgeving. De Haamen is in bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en het Keurmerk Veilig & Schoon. Wij worden daarom elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Deze organisatie heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Zo weet u als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria.

De Haamen verzorgt A-, B- en C-zwemlessen met gediplomeerde zwemonderwijzers. We werken volgens een vaste lesmethode en zo veel mogelijk met vaste lesgevers, lesdagen en lesgroepen. We maken gebruik van een digitaal leerlingvolgsysteem én een uniek zwemlesconcept ‘Sibbe en Liefke en het verzonken eiland Bosch’.

Elk kind kan door 7 munten van Sibbe en Liefke behalen en daarmee ook het A-,B-, en C-diploma behalen. In één lesgroep kunnen lichte verschillen in niveaus van individuele kinderen aanwezig zijn. De zwemonderwijzer differentieert zodat elk kind op zijn of haar eigen niveau kan leren en ontwikkelen.

Onze zwemlessen zijn in diep water, daarom maken wij gebruik van drijfmiddelen. In ons instructiebad (ondiep) kunnen we kinderen watervrij maken en lesmethodes toepassen om de zwemslag verder te verbeteren. Tijdens onze zwemles hanteren we speelse vormen, zodat uw kind plezier beleeft én gemotiveerd blijft.

SIBBE EN LIEFKE EN HET VERZONKEN EILAND BOSCH
Zwemles is voor veel kinderen hun eerste kennismaking met sport, bewegen en water. Dat kan best spannend zijn. Het verhaal van Sibbe en Liefke neemt kinderen bij de hand tijdens hun zwemavontuur. Het doorloopt de stappen die kinderen ook ervaren tijdens de zwemles. Van de eerste zwemles tot en met het C-diploma. Onderweg gaan ze allerlei uitdagingen aan. Na het afronden van de uitdagingen krijgen de kinderen bijpassende munten die hen motiveren om zo ver mogelijk te komen met de zwemlessen.

LEERLINGVOLSYSTEEM MET OUDERPORTAAL
Met een leerlingvolgsysteem krijgt de zweminstructeur maar vooral ook de ouder/verzorger meer en beter zicht op de ontwikkeling van het kind tijdens de zwemlessen. In een speciale online omgeving kan de leerling en ouder/verzorger de voortgang en persoonlijke aandachtspunten bekijken.

ZWEM ABC
A- DIPLOMA

De lessen van het A-zwemmen zijn twee keer per week, 45 minuten. De lessen vinden plaats op maandag/woensdag of woensdag/vrijdag.
- Maandag en vrijdag: tussen 16.15 en 17.45 uur
- Woensdag: tussen 14.45 en 17.45 uur
(Het tijdstip is afhankelijk van voorkeur, de groepsgrootte, samenstelling en eventuele wachtlijst)

B- EN C- DIPLOMA
De lessen van het B- en C-zwemmen zijn twee keer per week, 45 minuten. De lessen vinden plaats op maandag en woensdag. 
- Maandag en woensdag: 17.45-18.30 uur.

VOOR WIE
Kinderen vanaf 4,5 jaar kunnen deelnemen aan het leszwemmen mits ze staan ingeschreven op onze wachtlijst.

WANNEER
De zwemlessen zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Het tijdstip is afhankelijk van voorkeur, de groepsgrootte, samenstelling en eventuele wachtlijst.

ZOMERZWEMLESSEN 2024

Het is weer zover, je kunt en mag jouw kind inschrijven voor de zomerzwemlessen van 2024. Deze zwemlessen zijn bedoeld voor alle kinderen die het A diploma nog niet hebben behaald. Let op! Er zijn slechts een aantal plekken te vergeven dus wees er snel bij.

De lessen starten op maandag 8 juli 2024 en zijn 6 weken lang actief gedurende de zomervakantie, welke duurt tot en met vrijdag 16 augustus.

Inschrijven via de MIJN omgeving: Zwem ABC - Mijn Dehaamen. De kinderen kunnen middels een spaarkaart sparen voor een Sibbe en Liefke medaille. Deze medaille zal gereedliggen na inschrijving bij onze receptie. Heeft jouw kind 6 stempels behaald gedurende de zomervakantie dan krijgt het kind een welverdiende, mooie medaille! Let op deze spaarkaart moet het kind ZELF altijd bij zich hebben bij de zomerzwemlessen.

 

AANMELDEN VIA DE MIJN-OMGEVING
Voor de zwemlessen werken wij met een wachtlijst. Daarom is aanmelden verplicht. Dat kan makkelijk en snel via de MIJN-Omgeving. 

Maak eerst een account aan. Log vervolgens in op uw account > Mijn cursussen > Nieuwe cursist of leerling > Vul de gegevens in van uw kind > Aanmelden.
Let op: de inschrijving is pas definitief nadat de inschrijfkosten zijn betaald.

De MIJN-Omgeving is het online klantenportal van de Haamen. Door een account aan te maken en in te loggen kun je als klant eenvoudig bij al jouw persoonlijke gegevens. Je kunt o.a. je bezoekhistorie en actieve tegoeden inzien, mét de geldigheidsduur. Daarnaast kun je makkelijk en snel een losse entree kopen of je lessen-/badenkaart opwaarderen.


TARIEVEN
- 8 lessenkaart (één maand): €88,00
- Inschrijfgeld: €26,00
- Diplomakosten: €26,00

STICHTING LEERGELD & JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR
Dankzij Stichting Leergeld of het Jeugdfons Sport en Cultuur kunnen kinderen uit gezinnen met een smalle beurs toch hun zwemdiploma behalen. Kijk voor meer informatie op www.leergeld.nl of www.jeugdfondssportencultuur.nl.

VRAGEN OF MEER INFORMATIE
T: 046 436 01 80 
E: info@dehaamen.nl