23 oktober 2021

Honkbal voor mensen met een visuele beperking

23-10-2021 - 10:00 uur / 23-10-2021 - 16:00 uur

Heb je een visuele beperking? Kom dan mee doen tijdens ons honk- en softbal evenement genaamd 'Beep Baseball' op zaterdag 23 oktober! Beep baseball is een super leuke uitdagende sport wat je zonder persoonlijke buddy, op je gehoor kunt spelen. Het eerste honk en de honkbal maken een geluid, dus door je te concentreren op deze geluiden, kun je samen met het team, het spel zelfstandig spelen. Natuurlijk zijn er op het evenement trainers die jullie begeleiden. Maar dat niet alleen, er komen zelfs twee professionele coaches vanuit Italië om jullie te trainen samen met de twee lokale honk- en softbalclubs, HSV De Cheetahs en Sittard-Condors, hoe cool is dat! Het evenement zal starten om 11:00 uur en zal ongeveer tot 16:00 uur duren. 

Mensen die in Limburg wonen hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van gratis taxi vervoer. Geef dit aan bij de inschrijving. Je zult thuis of op de afgesproken locatie worden opgehaald en ook weer thuisgebracht worden. (Let op! Dit geldt alleen voor inwoners van Limburg). Woon je buiten de provincie Limburg en wil je ook gebruik maken van vervoer? Neem dan contact op met de regioconsulent om te kijken naar mogelijkheden. Verder wordt er ook voor een hapje en drankje gezorgd. Je mag ook een buddy/begeleider/familielid/vriend mee nemen, deze persoon mag ook gratis met het vervoer mee rijden. Als je nog een extra persoon wilt mee nemen, dus twee personen in totaal, betaal je een kleine meerprijs voor deze persoon mocht je gebruik willen maken van de lunch en het vervoer. Een week voor aanvang van het evenement ontvang je een mail met gedetailleerde informatie over de dag zelf. Doe in ieder geval lekker zittende kleding aan waarin je je goed kan bewegen. Verder adviseren we je om schoenen aan te doen waar je goed mee kan lopen en/of rennen en schoenen die vies mogen worden. Inschrijven kan tot en met zondag 10 oktober. 

De sportdag is een initiatief van Koninklijke Visio en Iedereen Kan Sporten Westelijke-Mijnstreek i.s.m. de KNBSBworld baseball softball confederation, Gehandicaptensport Nederland, Iedereen Kan Sporten Parkstad, AIBXC, De Haamen, Ecsplore en Iedereen Kan Sporten Limburg.

Wil je weten hoe beep baseball wordt gespeeld? Kijk en beluister dan deze video (in het engels):

https://youtu.be/0UugTOrZTh4

Inschrijving honk- en softbal evenement voor blinden en slechtzienden